Pasta z rzodkiewek

Składniki

20 dag homogenizowanego twarożku
4 pęczki rzodkiewek
1 szklanka naturalnego jogurtu
1 szklanka śmietany
1 ząbek czosnku
1 cebula
kiełki rzodkiewek,natka pietruszki
sól,pieprz

Przygotowanie

Cebulę obrać, pokroić. Rzodkiewki oczyścić, umyć, posiekać, zmiksować z cebulą, dodając stopniowo jogurt i po łyżce twarożku. Śmietanę ubić, dokładnie wymieszać z masą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku. Posypać pokrojonymi kiełkami i natką, schłodzić w lodówce.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: