Barszcz Biały z makaronem Darii

Składniki

1 torebka Barszcz Biały Winiary
1 średnia cebula
1 mała kiełbasa (może być nawet Zwyczajna)
1,5 jajka ugotowanego na twardo
tłuszcz do smażenia
1 kostka rosołowa drobiowa
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
pieprz
1 łyżka mąki
0,5 łyżki majeranku
25-30 dkg makaronu np. świderki


Porcji:
3
talerze zupy

Przygotowanie

Do garnka wlewamy 1 litr wody. Dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, kostkę rosołową, szczyptę pieprzu i gotujemy 10m min. Kroimy cebulę i kiełbasę w kostkę i smażymy na tłuszczu do momentu zrumienienia. Wrzucamy to do zupy i gotujemy nastęne 10 min. Barszcz z torebki łączymy z 400-500 ml wody, po czym dodajemy do tego mąkę oraz majeranek i mieszamy. Wlewamy do gotującej wody z przyprawami, mieszając. Gotujemy jeszcze 15 min. Podajemy z makaronem i połówką jajka/1 talerz. Smacznego!

Smaczny i szybki posiłek, a co ważne nie na samym proszku, tylko wywarze z kiełbasy i cebuli z przyprawami.
Szczególnie polecam smakoszom makaronów.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: