dobre zapiekane pieczarki

Składniki

pieczarki (duże) sztuk do woli
cebula średnia
ser żółty (najlepiej starty)
sól. pieprz, przyprawy
masło

Przygotowanie

Pieczarki myjemy, suszymy i odcinamy nóżki.
Nóżki kroimy
Cebulę kroimy
Na maśle lekko podsmażamy cebulę a następnie dodajemy nóżki i całość dusimy kilka minut doprawiając do smaku solą, pieprzem i czym kto lubi🙂
Takim farszem wypełniamy kapelusze
Posypujemy wszystko serem
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wkładamy do niego pieczarki, przykrywamy całość folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160o C.
Pieczemy 20-30 min.

Dobre z ziemniakami

S M A C Z N E G O

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: