Skrzydełka i cebula w cieście piwnym

Składniki

1 kg. skrzydełek z kurczaka
1 szklanka piwa jasnego
jajko,mąka
sól,pieprz,ostra papryka,ulubione zioła
2 duże cebule
1 litr oleju

Przygotowanie

Skrzydełka myjemy i każde dzielimy na 3 części-tę najmniejszą odrzucamy.Następnie mocno je przyprawiamy-tak na ostro.
Z mąki,jajka i piwa robimy gęste ciasto naleśnikowe,dodajemy też sól i pieprz.Obraną cebule kroimy na grubsze talarki i każdy rozdzielamy na pierścionki.
W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy kawałki kurczaka zamoczone w cieście, smażymy na średnim ogniu .Tak samo postępujemy z cebulą-każdy pierścionek maczamy w cieście i do oleju.

Jest to ulubione jedzonko mojego syna,jak akurat nie mam skrzydełek to robię mu tak salami-uwielbia to!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: