deser ryżowo porzeczkowy

Składniki

Składniki;
1 galaretka o smaku wiśniowym
200 g porzeczek
2 łyżki cukru
1 woreczek ryżu
1 szklanka 30% śmietany

Przygotowanie

Wykonanie;
Ryż ugotować w/g przepisu i ostudzić.Porzeczki oczyścić i zmiksować wraz z cukrem.Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i ostudzić.Połączyć ryż z musem porzeczkowym,ubitą śmietaną i tężejącą galaretką.Przełożyć do tortownicy 21-24 cm.lub do pucharków.Schładzać w lodówce do godziny.Przed podaniem udekorować dowolnymi owocami i bitą śmietaną.
PS.Podaję ten przepis już teraz ponieważ niedługo sezon na te owoce.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: