Niebiański sernik waniliowy

Składniki

pół szklanki pokruszonych ciastek
900 g serka waniliowego
0,5 szklanki cukru
2 jajka
3 białka

Przygotowanie

Ciastka pokruszyć na proszek.
Ser z cukrem ubić mikserem na jednolitą gładką masę. Dodawać po kolei jajka i białka. Ubijać.

Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wysypać pokruszone ciastka. Masę serową wylać na spód okruszkowy.

Piec około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 165oC. Sernik ma pozostać biały, jeśli będzie się rumienił – przykryć go folią aluminiową.
Po wyjęciu z piecia – ostudzić i schłodzić w lodówce przez minimum 2 godz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: