Keks bozonarodzeniowy

Składniki

składniki
3/4 kostki masla
1/2 szkl cukru
4 jajka
1,5 szkl maki
0,5 szkl maki ziemniaczanej
2 lyzeczki proszku do pieczenia
0,5 szkl rodzynek
0,5 szkl orzechow
0,5 szkl migdalow

Przygotowanie

sposób przygotowania
maslo utrzec z cukrem na puch, dodawac na przemian po jednym jajku i lyzkami maki wymieszane z proszkiem, na koniec dodac bakalie , chwile wyrobic, wylozyc ciasto do foremki keksowej, wylozonej papierem do pieczenia, piec 50-60 min.

dodatkowe informacje
kazdemu ciastu dobrze robi gdy sie make przesieje, tutaj tez to robie, przesiewam nawet make ziemniaczana, mozesz dodac takie bakalie jakie lubisz, pamietaj jednak zeby bylo ich razem okolo 1,5 szklanki. zycze smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: