piernik pychotka

Składniki

6 jaj,
1.5 szklanki cukru, (zamiast 0.5 szkl. cukru można dodać
2 łyżki miodu)
3 szklanki mąki,
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1.5 łyżeczki sody,
1.5 kostki roztopionej margaryny,
przyprawa do piernika,
1 łyżka kakao,
dżemy do przełożenia.

Przygotowanie

Ubić białka dodając cukier i żółtka.
Wymieszać z mąką i wszystkimi sypkimi dodatkami.
Połączyć z margaryną. Piec w temp. 160-170*C.
Po ostudzeniu przekroić na 3-4 warstwy i przełożyć różnymi dżemami (najlepiej własnego wyrobu).
smacznego….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: