Sałatka z kapusty pekińskiej i szynki

Składniki

Składniki:
1 kapusta pekińska
1 pęczek rzodkiewki
25 dag szynki
1 pęczek szczypiorku
3 jajka ugotowane na twardo
1 ogórek (świeży)
majonez
sól, pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

Kapustę pekińską, rzodkiewkę i szczypiorek wypłukać, wysuszyć, drobno pokroić (rzodkiewkę w talarki). Pokroić drobno również szynkę, obrane jajka i ogórek. Wszystko wymieszać, dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: